Annons:

SJ – högsta siffran på fem år

Juli var en bra månad för SJ med det högsta antalet resenärer på snabbtågen på fem år.

SJ har under det senaste året haft en positiv passagerarutveckling, en trend som höll i sig i juli. Volymökningen sker över hela Sverige och inte bara på en enskild sträcka, skriver SJ i ett pressmeddelande.

En av linjerna som utmärker sig med en mycket stark volymtillväxt är linjen Göteborg-Malmö med 20 procent fler resenärer i juli jämfört med samma måndad fjol. På linjen Malmö-Stockholm var antalet resenärer 7 procent högre än 2014.

SJ förklarar volymökningen bland annat med att allt fler utländska turister väljer att resa tåg när de är i Sverige samt att det trista sommarvädret i högre grad lockade resenärer till storstäderna istället för till badstränderna. En annan bidragande orskak är sänkta biljettpriser.

– Sedan hösten 2014 har vi gjort en rad prisförändringar som uppskattats av våra kunder. Sänkningen av frånpriset i 1 klass på snabbtågen, från 395 kronor till 295 kronor, är en av dem. I år har SJs sommarkampanj, där medlemmar i SJ Prio erbjuds resa för upp till halva priset i 1 klass, också slagit väldigt väl ut, säger Maria Hofberg, affärschef på SJ.

Kommentarer är stängda.