Annons:

Svensk flygskatt skapar internationella reaktioner

Den i Sverige hårt kritiserade flygskatten upprör utländska aktörer enligt ledningen för Swedish Lapland Visitors Board.

Erika Mattsson, vd Swedish Lapland Visitors Board, skriver i ett pressmeddelande att man är rädd att utländska besökare minskar i antal. Hon hänvisar bland annat till signaler från återförsäljare i Storbritannien.

En av dem är Clive Stacey, vd för Discover the World i London. De säljer resor till hela Norden. Han pekar på att Sverige redan har en högre moms för besöksnäringen än konkurrerande länder.

– Att lägga på ytterligare kostnader för besökarna i form av en flygskatt kan bli ödesdigert. I Storbritannien vill man 2018 halvera flygskatten, för att på sikt ta bort den helt. Ett företag som mitt måste rikta blicken åt annat håll när det blir alltför dyrt och därmed svårt att sälja, säger Clive Stacey.

– Flygskatten ger en ökad kostnad som missgynnar våra turismentreprenörer i förhållande till konkurrenter på internationell marknad. Därför har vi sagt ett bestämt nej i vårt remissvar till regeringen när det gäller en ny flygskatt, säger Erika Mattsson.

 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024