Annons:

Blå Tågets personalbolag i konkurs

Som en följd av Blå Tågets tvist med Transportstyrelsen som dragit in företagets säkerhetsintyg, kommer cirka 25 anställda sägas upp. Det rapporterar Sveriges Radio.

Transportstyrelsen beslutade i början av sommaren att återkalla Blå Tågets säkerhetsintyg, sedan man funnit allvarliga brister i kontrollen av personalens kompetens, utbildning och hälsa.

Blå Tåget överklagade beslutet till Förvaltningsrätten och begärde inhibition, det vill säga att återkallandet sköts upp. Förvaltningsrätten beviljade inhibition och Blå Tåget fick köra vidare till dess att målet var slutligt avgjort.

Nu inväntas ett slutgiltigt avgörande i Förvaltningsrätten i Falun.

Som en följd av den här processen har nu Blå Tågets bemanningsbolag gått i konkurs och de runt 25 anställda – ombordanställda, lokförare, kockar och verkstadspersonal – kommer att sägas upp, säger konkursförvaltaren Michael Levin till P4 Göteborg. De har ännu inte heller fått sin septemberlön utan det kommer den statliga lönegarantin snart betala ut.

Blå Tågets vd Peter Schmidt är trots motgångarna full av förhoppning om att bolaget ska vara igång i slutet av året då han tror att bolaget fått sitt säkerhetsintyg/trafiktillstånd tillbaka. Han säger också till P4 Göteborg att det kommer att krävas nytt kapital för att starta upp verksamheten igen.

Blå Tåget kör bland annat mellan Göteborg och Stockholm.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024