Annons:

Annons:

Expert: Attentatet i Stockholm påverkar inte turismen

Lastbilsdådet i centrala Stockholm kommer inte att få någon nämnvärd inverkan på turismen i huvudstaden. Det menar Yeganeh Morakabati, som forskar på hur politiskt våld påverkar människors rörelsemönster, rapporterar TT.

Terrorattacker är idag tyvärr så vanligt i Europa att ett enskilt dåd inte tycks påverka turistströmmarna i någon särskilt utsträckning, enligt Yeganeh Morakabati, lektor vid brittiska Bournemouth University.

– Stockholm är inte den första huvudstaden som är målet för en terrorattack. Vi har haft samma mönster i London, Paris, Bryssel och Berlin, säger hon till TT.

– Kommer det att hindra turister från att komma till Sverige? Jag gissar att det inte alls kommer att göra det, säger hon.

Yeganeh Morakabatin säger vidare att turismen i Paris, som haft flera terrorattacker med betydligt fler dödsoffer, knappt har påverkats.

– De har en liten dipp, men det är enkelsiffriga nedgångar, mindre än tio procent, säger hon till TT.

Yeganeh Morakabatin menar därför att effekten för Stockholmsturismen blir försumbar.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Resebyråtjänsteman Kristianstad & Kalmar
Sista ansökningsdag:
12 September, 2017
Thabela koncernen söker producent för Sydamerika och Asien
Sista ansökningsdag:
01 September, 2017
Our passion is travel – come join our team! Travellink
Sista ansökningsdag:
04 September, 2017
Sales Manager till Radisson Blu hotell
Sista ansökningsdag:
08 September, 2017
På nytt jobb