Annons:

Annons:

Unga vill ha ”bleisure” när de reser

Allt fler affärsresenärer förenar business med nöje på sina resor. 30 procent stannar borta minst en extra natt för att få fritid. Det gäller framförallt de som är födda runt millennieskiftet.

Affärsresebyrån FCM Travel Solutions har sammanställt statistik baserat på 3 000 affärsresor och ser ett ökat intresse särskilt bland de unga att kombinera jobbresan med lite semester.

– Det ökade intresset för ”bleisure” är troligtvis ett resultat av att vi blir allt fler 18-35-åringar på arbetsplatserna. Många av dem ser affärsresandet som en möjlighet att se världen utan att det behöver kosta så mycket. Vi räknar med att fler kommer att kombinera jobb med nöje under affärsresorna när generation Y (födda 1982-2002) står för 75 procent av arbetsstyrkan år 2025, säger Bodil Månsson, VD för FCM Travel Solutions i Norden i ett pressmeddelande.

I dag är ungefär hälften av affärsresenärerna födda på 60- och 70 talet. I snitt gör de fyra resor varje år och stannar borta en till två nätter.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Account Representative – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 December, 2017
Vi söker nu en driven Account Manager
Sista ansökningsdag:
26 November, 2017
Gruppreseproducent
Sista ansökningsdag:
30 November, 2017
Market Manager
Sista ansökningsdag:
28 November, 2017
STA Travel söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
01 December, 2017
Affärsresesäljare till Resia i Göteborg
Sista ansökningsdag:
10 December, 2017
På nytt jobb