Annons:

Annons:

Unga vill ha ”bleisure” när de reser

Allt fler affärsresenärer förenar business med nöje på sina resor. 30 procent stannar borta minst en extra natt för att få fritid. Det gäller framförallt de som är födda runt millennieskiftet.

Affärsresebyrån FCM Travel Solutions har sammanställt statistik baserat på 3 000 affärsresor och ser ett ökat intresse särskilt bland de unga att kombinera jobbresan med lite semester.

– Det ökade intresset för ”bleisure” är troligtvis ett resultat av att vi blir allt fler 18-35-åringar på arbetsplatserna. Många av dem ser affärsresandet som en möjlighet att se världen utan att det behöver kosta så mycket. Vi räknar med att fler kommer att kombinera jobb med nöje under affärsresorna när generation Y (födda 1982-2002) står för 75 procent av arbetsstyrkan år 2025, säger Bodil Månsson, VD för FCM Travel Solutions i Norden i ett pressmeddelande.

I dag är ungefär hälften av affärsresenärerna födda på 60- och 70 talet. I snitt gör de fyra resor varje år och stannar borta en till två nätter.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018
Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018
JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018
FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018