Annons:

Stena Line öppnar bordershop i Lettland

Stena Line öppnar en bordershop i Lettland i ett försök att locka fler resenärer att upptäcka landet.

På fredag, den 9 september, öppnar en ny bordershop i Ventspils i Lettland under Stena Lines flagga. Detta för att öka intresset för resor till Lettland.

– Det här är ytterligare ett viktigt steg i utvecklingen där vi ökar vårt fokus på prisvärd shopping, något som vi vet efterfrågas av våra resenärer, säger Tony Michaelsen, linjechef för Nynäshamn-Ventspils i ett pressmeddelande.

När Stena Line startade flytande bordershops på färjorna till Danmark, Tyskland och Polen ökade både biljettbokningen och försäljningen ombord rekordartat.

– Med de fartyg vi har på linjen idag har vi inte möjlighet att ta ombord bordershopkonceptet, men vi är övertygade om att en bordershop iland kan ha lika stor dragningskraft. Shopping är en viktig del av resan för våra resenärer, vilket bevisas av den framgång konceptet haft på våra andra linjer, säger Tony Michaelsen.

Priserna i Stena Lines bordershops är upp till 60 procent lägre än på Systembolaget men en målsättning är också att vara konkurrenskraftiga gentemot taxfreeförsäljning och andra bordershops. En flaska Skåne akvavit på en liter kommer att kosta 115 kronor i Stena Lines bordershop i Lettland, jämfört med 349 kronor som samma flaska kostar på Systemet hemma. En flaska Absolut vodka kommer att kosta 134 kronor, att jämföra med vad flaskan kostar på Systemet: 341 kronor.

2015 reste 152 000 passagerare mellan Nynähamn och Ventspils, cirka hälften var bokningar från Sverige. Nu hoppas man att fler kommer att välja Lettland som destination.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024