Annons:

Annons:

Grekland sätter turistrekord

Med över 30 miljoner besökare hittills i år är det redan klart att Grekland sätter nytt turistrekord 2017.

– Det är en milstolpe för turismen. Det är fjärde året i rad som Grekland har en tillväxt på sju procent per år, från 26 miljoner år 2015 till 28 miljoner år 2016,, säger landets turismminister Elena Kountoura i en kommentar enligt Travel News i Norge.

Besökstillväxten är tvåsiffrig från nästan alla europeiska länder, inklusive Skandinavien. Dessutom har besöken från exempelvis USA, Kanada, Ryssland, Mellanöstern, Kina och Storbritannien ökat.

Bakom tillväxten ligger bland annat det faktum att det tillkommit över 150 nya flygningar in till landet, samt att linjer som normalt slutar i slutet av oktober har fortsatt till januari.

– Flera stora researrangörer utökar sina program i Grekland och har planer för flera större hotellprojekt under de närmaste åren. Dessutom investerar flera investmentbolag från USA, Mellanöstern, Ryssland och Kina i lyxsegmentet och ett antal strategiska investeringar pågår både i populära och nya grekiska destinationer , säger Elena Kountoura.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Manager Supplier Optimization Nordic Markets, Stockholm, Sweden
Sista ansökningsdag:
23 February, 2018
Shop Manager
Sista ansökningsdag:
11 March, 2018
Jorden resor söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
21 March, 2018
Sales Manager Packages Team to Secret Escapes
Sista ansökningsdag:
15 March, 2018
Resesäljare till Odenresor AB, Göteborg
Sista ansökningsdag:
28 February, 2018
Key Account Manager – Seniorer
Sista ansökningsdag:
18 March, 2018