Annons:

Natur är sommarens restrend

Äventyr och natur är det som attraherar svenskar mest i sommar, skriver Dagens Industri.

Svensk turism omsatte nästan 300 miljarder kronor 2016, vilket är den högsta siffran hittills. Drygt hälften av omsättningen kommr från svenska turister, enligt rapporten ”Fakta om svensk turism” från Tillväxtverket. Äventyr i naturen är ett segment som växer.

– Svenskarna är väldigt hälsomedvetna och aktiva. Det gör att allt fler också väljer att göra något aktivt och äventyrligt under semestern. Bor man i en storstad så blir naturen dessutom mer eftertraktad, säger Eva Östling, VD för branschorganisationen Visita till Dagens Industri.

Maria Ros Jernberg, vice generalsekreterare för Svenska Turistföreningen lyfter fram småföretagarnas centrala roll framförallt när det gäller äventyrs- och naturturismen i Sverige.

– Vi har många småföretagare runt om i landet som gör stora insatser för besöksnäringen och som bidrar till att hålla Sverige levande, allt från naturguider till arrangerade äventyrsparker och allt möjligt annat.

Sedan år 2000 har den totala omsättningen för turismen i Sverige ökat med 97 procent i löpande priser. Uttryckt i fasta priser, med hänsyn till inflationen, har ökningen varit 63 procent enligt uppgifter från Tillväxtverket.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024