Annons:

Rekordår för Skistar

Vinterturismbolaget Skistar redovisar rekordresultat för det brutna räkenskapsåret 16/17. Fjärde kvartalet innebar dock en försämring jämfört med i fjol.

Resultatet efter skatt blev -150 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret, att jämföra med -142 för motsvarande period i fjol.

Nettoomsättningen för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal (juni-augusti) landade på 90 miljoner kronor, en minskning med 22 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

För hela det räkenskapsåret 16/17 ökade dock nettoomsättningen med 16 procent till 2 306 miljoner kronor. Resultat efter skatt för räkenskapsåret förbättrades med 81 miljoner kronor, 26 procent, till 387 miljoner jämfört med föregående år.

– Vi har upplevt ännu en bra vintersäsong, som bidragit till ett starkt verksamhetsår och kan återigen presentera det bästa resultatet i SkiStars historia med uppnådda och överträffade finansiella målsättningar. Valles vinterveckor i januari, tre bra sportlovsveckor, konferensverksamheten Skistar Business och ökade exploateringsvinster är några starka bidrag till resultatförbättringen, säger Mats Årjes vd Skistar.

Bokningsläget inför vintersäsongen 2017/18 är enligt Skistar 7 procent högre än vid samma tidpunkt föregående år.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024