Annons:

Annons:

Rekordår för Skistar

Vinterturismbolaget Skistar redovisar rekordresultat för det brutna räkenskapsåret 16/17. Fjärde kvartalet innebar dock en försämring jämfört med i fjol.

Resultatet efter skatt blev -150 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret, att jämföra med -142 för motsvarande period i fjol.

Nettoomsättningen för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal (juni-augusti) landade på 90 miljoner kronor, en minskning med 22 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

För hela det räkenskapsåret 16/17 ökade dock nettoomsättningen med 16 procent till 2 306 miljoner kronor. Resultat efter skatt för räkenskapsåret förbättrades med 81 miljoner kronor, 26 procent, till 387 miljoner jämfört med föregående år.

– Vi har upplevt ännu en bra vintersäsong, som bidragit till ett starkt verksamhetsår och kan återigen presentera det bästa resultatet i SkiStars historia med uppnådda och överträffade finansiella målsättningar. Valles vinterveckor i januari, tre bra sportlovsveckor, konferensverksamheten Skistar Business och ökade exploateringsvinster är några starka bidrag till resultatförbättringen, säger Mats Årjes vd Skistar.

Bokningsläget inför vintersäsongen 2017/18 är enligt Skistar 7 procent högre än vid samma tidpunkt föregående år.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Resesäljare till Odenresor AB, Göteborg
Sista ansökningsdag:
28 February, 2018
Manager Supplier Optimization Nordic Markets, Stockholm, Sweden
Sista ansökningsdag:
23 February, 2018
På nytt jobb