Annons:

EU öppnar för utlandsresor i Europa redan i sommar

Det kan komma att bli möjligt att åka på sommarsemester inom Europa redan i år. Det säger EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i en intervju i portugisisk tv, enligt SR Ekot.

Turistnäringen inom EU är i fritt fall på grund av coronarestriktionerna som kostar den 10 miljarder kronor varje månad. von der Leyen tror att det går att få igång resandet genom exempelvis krav på hygien och social distansering.

– Jag tror att vi ska kunna hitta smarta lösningar så att vi kan åka på sommarsemester, säger hon enligt SR.

11 kommentarer

  1. Jervejint: Det förutser dock en väldigt viktig parameter. Att människor vill resa. Detta stopp kan fått många att revidera sitt rörelsemönster och de sett glädjen med att sitta still i båten.
  2. Per Skåning: Det är klart att folk vill resa. Att resa är att leva.
  3. Silvia M: Absolut Per, håller helt med dig!
  4. Anna Rönnholm: Det låter härligt! Klart vi vill resa och möta andra kulturer! Turismen behövs då det också stävjar svarta sidor i en del länder. Vi kommer att få se en annan sida av resandet med större varsamhet mot varandra och naturen. Som jag längtar! Anna
  5. Marcus Andersson: Låter underbart om förutsättningarna för resande inom EU är så pass bra redan denna sommar! Många kommer vilja resa och andra väljer kanske att hålla sig i Sverige/Danmark/Norge, det ena utesluter ju dock inte det andra :)
  6. Désirée: Håller fullständigt med dig Per, jag klättrar på väggarna, har nog gått upp 10kg pga tröstätandet. Längtar ut igen!!
  7. Erin: Många som skulle rest under Mars-Juni vill nog kunna resa i Sommar, många av de iaf. Men resebolagens eftersläpande av återbetalningarna sätter käppar i hjulen. Har full förståelse för att det tar tid. Men det innebär ju också att resandet kanske inte riktigt kan komma igång som man önskar. Dessutom vet vi ju inte vad UD beslutar efter 15 Juni heller och Tegnell har ju uttalat sig om att man inte ska räkna med utlandssemester i år
  8. Vera: Har sedan förra året köpt flygbiljett,till Croacien,hos seat24 .Trots att dem är medvetna om att resan den23 Juli blir inte av,hinner ingen pår resebyråsvara på mina mail angående återbetalningen.Det värkar som att det spelar ingen roll, vad EU lagen säger om återbetalningen,blir jag någ blåst på ersättning,trots att jag betalade even ombokningsbar flygbiljett.Vet inte längre till vem skall jag vända mig till för återbetalning.
  9. Kenneth K: Vera, kontakta din bank och spärra betalningen. Stor chans att de hjälper till om du betalat med CC. Har du betalat kontant blir det svårt men seat24 är registrerade i Sverige så det är stor chans att du får det EFTER sommaren om de inte går i konkurs.
  10. Vera: Tack Keneth ,men jag skall någ vänta litte till . Självklart vill jag resa till Kroacien och inte ha pengarna tillbaka ,,det stora frågan är ,vad lufthansa kommer att besluta.
  11. Helene: Vi är många som har vårt andra hus i ex vis Italien. Givetvis vill vi komma dit. Av många skäl. Det skrivs och talas om flygresor så mycket. Men ett faktum är att mpnga av oss bilar. Om det sägs inget utan bara tal om flygavgångar, öppna flygplatser etc. Jag är nöjd om jag får och kan ta mig till mitt hus i sommar. Kan t o m sitta i självisolering väl där.
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024