Annons:

Flygskatten avskaffas i Danmark

Danmark avskaffar flygskatten på 95 svenska kronor per biljett efter högljudda protester och en negativ inverkan på trafikutvecklingen. I kombination med ett eventuellt införande av en svensk flygskatt kan detta få drastiska följder för Sturups trafik.

Danmark har beslutat att ta bort sin flygskatt på cirka 95 svenska kronor. Efter högljudda protester från passagerare, flygplatser och flygbolag och konstaterandet att trafikutvecklingen på Kastrup påverkats negativt av skatten ska den nu avskaffas. Så snart som möjligt ska skatten slopas, vilket enligt Flygtorget blir från och med nyår.
För Sturup, som konkurrerar med Kastrup, kan införandet av den svenska flygskatten kombinerad med slopandet av den danska få stora konsekvenser.
– Sturup kan förlora runt 30 procent av sin trafik, det vill säga runt 500 000 passagerare, om Sverige inför en flygskatt nu när danskarna beslutat att ta bort sin passageraravgift på sitt flyg. Vi kommer att ha väldigt svårt att få flygbolag att flyga från Sturup, säger Lennart Björk, flygplatschef på Sturup.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024