Annons:

Annons:

Landvetter ska bygga nytt hotell

Det ska byggas ett nytt hotell på Landvetter. Men i stället för att ge uppdraget till en arkitektfirma direkt väljer Swedavia att utlysa en tävling och låta arkitektbyråerna tävla om vem som kommer att få uppdraget.

Ett nytt hotell planeras byggas på Landvetter. Hur hotellet kommer att se ut är i dagsläget inte bestämt. Arkitekter från fem utvalda kontor ska nämligen tävla om vem som får utforma det framtida hotellet. Bästa förslag vinner.

Det finns dock vissa förhållningsregler: hotellet är tänkt ska ha upp till åtta våningar och ligga i terminalens norra del, det ska finnas möjlighet till utsikt över banområdet samt ska det finnas en direkt koppling till terminalen.

Tanken är att hotellet inte ska vara ett lyxhotell utan ett hotell i mellanprisklassen. Undersökningar har visat att det finns en marknad för 150-200 rum.

– Ett nytt hotell på Landvetter ska vara ett alternativ för exempelvis en familj från Skara som ska åka på en charterresa med avgång tidigt på morgonen, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Landvetter i ett pressmeddelande.

2019 planeras hotellet slå upp portarna.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA