Annons:

Norwegian-vd:n bekräftar: Har samtalat med Lufthansa

Norska lågprisflygbolagets vd Bjørn Kjos bekräftar nu att man varit i kontakt med tyska Lufthansa angående ett eventuellt uppköp. Det skriver norska NRK. I morse bekräftade även Lufthansas chef Carsten Spohr för Süddeustche Zeitung skriver Dagens Industri.

Lufthansa ger sig in i Norwegian-affären. Bolagen för samtal om ett eventuellt uppköp av det norska bolaget.

Lufthansa vill eventuellt köpa Norwegian.

Sedan tidigare har det brittiska flygbolaget IAG varit intresserat av Norwegian. Men Norwegian har avvisat två bud från det brittiska bolaget.

Så sent som i torsdags förra veckan sa IAG:s vd Willie Walsh att bolaget fortfarande var öppet för en affär med Norwegian men att bolaget inte kommer involvera sig i en budstrid.

”Det pågår en större konsolideringsvåg och vi är också i kontakt med Norwegian”, säger Lufthansas vd Carsten Spohr till tidningen Süddeutsche.

Huruvida det sker ett övertagande är ”en fråga om strategiskt mervärde, priser och konkurrensmöjligheter”, fortsätter han.

Norwegians aktie steg under måndagen och stängde på plus 10,1 procent på Oslobörsen.

Det höga oljepriset kommer att slå ut fler flygbolag och driva fram fler affärer i branschen. Många är under hård ekonomisk press. ”Norwegian illa ute – därför sätts de under press.”  Det hävdar SvD:s Tomas Augustsson i en analys.

 

Kommentarer är stängda.

Stromma söker Coordinator till Business Support
Sista ansökningsdag:
11 oktober 2022
Flygansvarig på MSC Cruises
Sista ansökningsdag:
17 oktober 2022
Västindienspecialisten söker en travel consultant
Sista ansökningsdag:
22 oktober 2022