Annons:

SAS-chefernas löner höjs igen: ”Sticker i ögonen”

SAS-ledningens löner återställs till normalnivåer igen efter den tillfälliga sänkningen på 20 procent – något som väcker ilska hos personalen, skriver Expressen. En anonym flygvärdinna beskriver det som ”osedvanligt dålig timing” att toppcheferna återgår till miljonlöner samtidigt som stora delar av personalen snart står utan jobb. Wilhelm Tersmeden, ordförande för SAS-sektionen inom Svensk Pilotförening, är inne på samma linje: – Det sticker i ögonen att ledningen höjer ersättningen precis nu med tanke på de nedskärningar som väntar.

7 kommentarer

  1. Lena: Osmakligt, i dessa tider. Önskar jag läst fel
  2. Oscar: Rickard Gustafsson har sedvanlig fingertoppskänsla, inga höjda ögonbryn här tyvärr. Frågan är hur styrelsen kan behålla en sån gubbe som VD. Kan man va mer tondöv. Förra gången höjde han sin lön under brinnande strejk. En ledare ska entusiasmera sin personal, inte mucka gräl med dem. RG är ingen ledare, han är bara en girig chef.
  3. Tim: Tajmingen är så klart dålig, men nu är de ju värda sin lön till skillnad från piloter i SAS som fått 92,5% av sin lön nu i tre månader utan att arbeta.
  4. Sigge: Kommentar till Tim: Det är många företag nu som har permitterat och de anställda får 92% av lönen. Det är en del av det statliga korttidspermitteringspaketet. Det gäller inte enbart SAS!
  5. Spontant: Dåligt stil, jag skämmas att jag är involverad i SAS, jag få ont i magen att läsa detta artikel
  6. Anonym: Har inte ledningen lön så de klarar sig ändå?. 20% minskning året ut borde vara rimligt. Det borde också staten sätta som villkor om man ska gå in med pengar för att rädda SAS
  7. Robert: Snart blir det väl personalens avtalsförhandlingar. Undra om det blir strejk då . Kanske passar på nu att förhandla
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024