Annons:

Storbråk mellan SAS och facken

Ett offentligt storbråk har brutit ut mellan SAS-ledningen och fackföreningarna om bolagets sparprogram.

Det danska kabinfacket CAU krävde i ett brev till SAS-chefen Mats Jansson respekt för facket och medlemmarnas arbete, enligt DI.
I brevet skriver facket att ytterligare förhandlingar kommer att vara utan värde om inte ledningens attityd mot kabinpersonalen, dess problem och fackförening ändras märkbart.
”Vi ska dock inte behöva acceptera att vår egen ledning i SAS inte förstår och respekterar våra medlemmars jobb som Cabin Crew. Vi behöver inte respektera att vi dagligen blir uthängda för att inte arbeta tillräckligt och för att ha för höga löner. Vi behöver inte acceptera att ledningen till andra fackgrupper, hänger ut oss som dem som ensamma bär ansvaret för SAS överlevnad”, skriver fackföreningens ordförande Verner Lundtoft Jensen.
– Vi registrerar en skärpt retorik från CAU. Vi känner inte igen deras beskrivning. CAU och dess ledning står ensamma i den verklighetsbeskrivning man ger. I övrigt har vi inga kommentarer till förhandlingsläget, säger SAS kommunikationsdirektör Claus Sonberg.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024