Annons:

Svenska flygbolag protesterar mot nya EU-regler

De svenska flygbolagen protesterar mot delar av EU:s förslag om höjd kompensation till flygpassagerare.

Det som flygbolagen främst vänder sig mot är att flygbolag som misslyckats med att transportera en passagerare med interliningbiljett ( resenären flyger flera sträckor med olika bolag) kan tvingas betala för hela sträckan samt resenärens returbiljett. Förslaget får enligt branschföreträdare, som på tisdagen uppvaktade näringsdepartementet, orimliga konsekvenser.
– Låt oss säga att någon bokat Tokyo-Köpenhamn med SAS och sedan ska vidare till Norrköping med Skywyas. Enligt förslaget måste då Skyways ersätta hela biljetten och återresan om en snöstorm gör att passageraren inte kommer fram till Norrköping i tid, säger Lennart Svantemark, chef för luftfartspolitiska avdelningen på SAS till Dagens Nyheter.
Den europeiska flygbranschen befarar att förslaget innebär slutet för interliningsamarbete mellan flygbolag, vilket kommer att leda till försämringar för passagerarna.
Enligt EU-förslaget höjs även flygbolagens kompensation till passagerare som inte kommit med det plan de bokat med 100 procent.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024