Annons:

Annons:

Norwegian ökar lönsamheten

Totalt flög 3.475.337 passagerare med Norwegian under juni vilket var en minskning på 21.948 passagerare jämfört med samma månad i fjol. Det framgår av Norwegians månadssiffror. g 3.475.337 passagerare med Norwegian under juni vilket var en minskning på 21.948 passagerare jämfört med samma månad i fjol. Det framgår av Norwegians månadssiffror.

Norwegians totala passagerartrafik, RPK, steg med 7 procent under månaden jämfört med samma månad i fjol. Kapaciteten, ASK, steg i sin tur med 5 procent medan kabinfaktorn ökade med en procentenhet till 91,5 procent.

”Trafiksiffrorna visar något färre passagerare i juni i år än förra året. På långdistanslinjerna är antalet resenärer betydligt högre medan vi ser en minskning på kortdistanslinjerna där vi har 18 Boeing 737 MAX på marken samt reducerad charterkapacitet”, säger Bjørn Kjos, vd för Norwegian, i ett pressmeddelande.

Den så kallade Rask-nivån, det vill säga intäkt per tillgänglig flygstol, ökade med 10 procent till 0,42.

Norwegian genomförde 99,4 procent av de planerade flygningarna under månaden medan punktligheten landade på 70,9 procent.

”Punktligheten påverkas negativt av att bolaget har 18 Boeing 737 MAX på marken och därmed hyr in mer ersättningsflyg än vanligt”, skriver Norwegian.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Specialist Tour Coordinator / Project Coordinator
Sista ansökningsdag:
12 juli 2019
Affärsresesäljare Göteborg
Sista ansökningsdag:
1 augusti 2019
Travel Consultant till Stockholm
Sista ansökningsdag:
31 juli 2019