Annons:

Kolmården förbereder öppning – omfattas ej av förbud

Kolmården omfattas inte av regelverket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar och planerar nu för öppning den 10 april. Stort fokus ligger på att göra det på ett ansvarsfullt sätt.

Djurparker omfattas inte av regelverket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, där det nu införts ett förbud mot fler än 50 personer. Kolmården kommer ändå att hålla vissa delar av parken stängda för att undvika trängsel, bland annat kommer åkattraktioner i Bamses Värld och Marine World hållas stängda, antalet gäster per dag begränsas, distanshållning i köer införs och nya städrutiner har utformats.

Kolmården meddelade för några veckor sedan att man bestämt sig för att skjuta på premiäröppningen på grund av coronasituationen, men nu har man tänkt om och planerar att öppna den 10 april som var tänkt från början. Efter noggrant övervägande och dialog med länsstyrelsen, kommunen och polisen har man kommit fram till att det går att öppna delar av djurparken på ett säkert sätt.

– Det som har varit helt avgörande för vårt beslut om att öppna djurparken är att vi kan göra det på ett säkert sätt för alla, både personal, djur och gäster. Jag hoppas och tror att många i dessa tider vill kunna göra aktiviteter utomhus med sina barn på ett säkert sätt och med de åtgärder som vi nu vidtagit kan vi erbjuda både en trygg och härlig upplevelse till våra gäster, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

 

 

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024