Annons:

Rolfs Flyg & Buss uppköp av Solresor: ”Tillfällig dipp”

Trots den djupa krisen i resebranschen låter sig den svenska researrangören Rolfs Flyg & Buss inte skrämmas – köper charterbolaget Solresor. – Nu är den bästa tiden att köpa en charterarrangör, säger vd:n Emanuel Karlsson.

Trots att researrangören Rolfs Flyg & Buss haft ett omsättningstapp på 95 procent i år till följd av pandemin räds inte bolaget att öppna plånboken.

Under dagen stod det klart att researrangören har köpt charterbolaget Solresor, vars tidigare ägare Travel Co Nordic gick i konkurs under hösten.

– Resandet kommer komma igång under 2021 och vi ser början på en tillbakagång till det normala. Det här är en tillfällig dipp, säger Emanuel Karlsson, vd för Rolfs flyg & Buss och nu även för Solresor.

Han fortsätter:

– Vi tror att nu är den bästa tiden att köpa en charterarrangör. För varje dag som går har fler människor blivit vaccinerade och med det kommer intresset för att resa igen, säger Karlsson.

Finns osäkerheter

Det är klart att det finns osäkerheter kring när vi kommit ut på andra sidan av pandemin, och det finns en risk att det bli utdraget, tillägger han. Det är dock inget han själv tror kommer att ske.

– Jag tror att det finns ett uppdämt behov av resor att folk kommer vilja resa när vi väl har kommit igång med vaccineringar.

”Pressa priserna”

Till skillnad från tidigare kommer bolaget nu att satsa mer på traditionell charter, sol och bad, istället för att fokusera på rundresor.

– Nu erbjuder vi resor till Teneriffa och spanska solkusten. Men vi kommer vara igång i större omfattning till våren eller sommaren. Vi tror att vi kommer kunna pressa priser ganska bra, säger Emanuel Karlsson.

Vd:n vill inte kommentera några detaljer, som priset på affären eller frågor om personal.

– Det är en väldigt speciell situation som vi researrangörer är i nu. Det är en delikat fråga, säger han.

2 kommentarer

  1. Thor: Ja! Nu vänder det! Jag önskar Rolfs och Solresor lycka till. Både fina företag i vår bransch.
  2. Magnus: Lycka till 🙏 //Magnus Tollbom fd resebyråchef Resia HAD