Annons:

Annons:

Therese Lindström, ny kommunikatör på Birka Cruises: ”Jag är lugn, men effektiv” 

Birka Cruises nya kommunikatör Therese Lindström kommer närmast från rollen som pressansvarig för underhållningsprogrammen hos Discovery Networks Sweden. Hon har tidigare lång erfarenhet inom nöjesjournalistik, bland annat som reporter hos TT Nyhetsbyrån. Här svarar hon på Travel News på nytt jobb-enkät.

Grattis till nya jobbet. Varför du tror du att de valde dig?

Tack så mycket! Jag tror och hoppas att Birka Cruises valde mig för att jag är en skicklig strategisk kommunikatör som trivs med att ha många olika projekt igång samtidigt. Det känns som att det är ett ömsesidigt gillande, mitt intryck av Birka är att det är ett företag med engagerade, positiva, stolta och kreativa medarbetare och förhoppningsvis tycker de att jag har en personlighet och en kunskap som passar in där.

Vad gör dig till en bra kommunikatör?

Jag är duktig på att ta in personen jag vill nå fram till och förstå vad min målgrupp behöver eller vill ha. Jag har efter många år inom journalistiken lätt att förutse eller hitta vassa vinklar och potentiella kriser, och jag är lugn men effektiv.

För mig är det oerhört viktigt med en hög trovärdighet, och jag tror på ärlighet, transparens – och minutiösa förberedelser. Inget händer av en slump, och det viktigaste jag har fått lära mig sedan jag gick från journalist till kommunikatör är att stoppa bollen, ta kontroll över situationen och agera genomtänkt.

Största skillanden mellan en journalist och en kommunikatör?

Det är två väldigt viktiga men skilda yrkesgrupper, även om de ofta är beroende av tät kontakt med varandra. Men uppdragen är ju helt olika. Som kommunikatör ska man ha den största respekt och förståelse för journalisternas uppgift – att granska makten, informera allmänheten och ställa kritiska frågor. Som kommunikatör är det ju också min uppgift att vara redo för granskning, och att hantera journalisternas frågor och behov.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett fartyg?

Det ser jag oerhört mycket fram emot att ta reda på när jag i januari kliver ombord på Birka. Hittills har jag bara befunnit mig på fartyg privat. Men jag föreställer mig att det är helhetsintrycket och atmosfären, att den inbjuder till avkoppling och semesternjut.

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?

Jag har haft förmånen att ha väldigt roligt på jobbet, både på TT Nyhetsbyrån, där jag arbetade i 14 år, och på Discovery, där jag nu varit i 3,5 år. Anledningen till att jag nu byter arbetsgivare och ger mig in i en ny bransch är att jag kände mig väldigt träffad av rollbeskrivningen när jag såg Birkas jobbannons. Det var ju mig de sökte, de visste det bara inte än. Det låter som ett fantastiskt spännande jobb och jag ser väldigt mycket fram emot att lära känna mina nya kollegor och kasta loss i början på nästa år.

******

Namn: Therese Lindström

Titel: i dag: Pressansvarig underhållning Discovery Networks Sweden. Från mitten av januari: kommunikatör Birka Cruises.

Familj: Man och tre barn

Ålder: 39

Bor: Järfälla

Senaste resa:  Till Portugal med vänner och familj i somras.

Min drömresa: Var som helst där mina barn har roligt och upptäcker nya saker. Och ska jag bara tänka på mig själv så är jag väldigt sugen på New York, som jag inte har besökt i vuxen ålder.

Detta vet vi inte om dig: Jag jobbade som showartist kring millennieskiftet och har varit både Bamse och Coco the Clown på Lanzarote.

 

En kommentar

  1. Elisabeth Hjelm Birka Cruises: Va kuul att du kommer till oss, Välkommen! :) Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA