Annons:

I mars behöver SAS ta in 9,5 miljarder – dagens aktieägare riskerar att förlora allt

Om två månader börjar SAS riktigt stora ekonomiska resa. Man ska spara 7,5 miljarder kronor årligen. Dessutom måste bolaget även ta in 9,5 miljarder kronor i nytt kapital och omvandla mer än 20 miljarder kronor i skulder till nya aktier. - Det tog oss längre tid att komma fram till strategin, men det beror framför allt på att världen är en annan plats nu än när vi började, säger Anko van der Werff till Bloomberg.

I samband med kapitalanskaffningen förväntas SAS drygt 265 000 aktieägare spädas ut rejält. I senaste rapporten uppgav bolaget att ägarna inte kan förvänta sig någon ersättning över huvud taget.

– Vi har tidigare sagt att rekonstruktionen sannolikt kommer att innebära en utspädning väsentligt större än 95 procent, men nu skärper vi tonen då det inte finns någon garanti för att det blir någon ersättning, sa Anko van der Werff.

Den svenska och danska staten äger 21,8 procent av aktierna i SAS vardera. Wallenberg Investments är tredje största ägare med 3,4 procent. Bolaget kommer med sin rapport för det första kvartalet i sitt brutna räkenskapsår den 24 februari.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024