Annons:

Långa köer på Arlanda – personal saknas i säkerhetskontrollen

Det råder kökaos på Arlandas Terminal 5. Bilder från säkerhetskontrollen visar att köerna sträcker sig hundratals meter. – Problemet består av att vi har bemanningsproblem i kombination med ökat restryck inför påsken, säger Peter Wärring, pressansvarig på Swedavia till Expressen.

”Vi ber alla resenärer att under de närmaste dagarna komma så resklara som möjligt till flygplatsen och att i möjligaste mån checka in hemifrån”

Påskens resefeber märktes av tydligt på Stockholm Arlanda under fredagskvällen. 

På Terminal 5 har köer bildats som sträcker sig långt bortom säkerhetskontrollen. Flera personer har missat sina flyg på grund av väntetiden, enligt Expressens fotograf på plats.

Flygplatsbolaget Swedavia meddelar att köerna beror på bemanningsproblem i säkerhetskontrollerna.

– Just nu har vi som riktmärke att man ska vara där minst två timmar innan för inrikesflyg och minst tre timmar för utrikesflyg, säger Peter Wärring till Expressen.

I ett pressmeddelande skriver bolaget:

Swedavia beklagar situationen och vi vill uppmana alla resenärer att vara ute i extra god tid och att hålla sig uppdaterade via sina flygbolag och via Swedavias hemsida och app.

Inför och under påskhelgen kommer många att resa via våra flygplatser. Vi väntar oss därför ett stort tryck med många resenärer under kommande dagar vilket periodvis innebär längre köer och väntetider än vanligt.

Vi ber alla resenärer att under de närmaste dagarna komma så resklara som möjligt till flygplatsen och att i möjligaste mån checka in hemifrån.

8 kommentarer

  1. Lars: Arlanda, igen, ett sorgebarn som man som boende i vårt land inte precis känner någon stolthet över
  2. Agne: Nånting måste göras åt Arlanda, verkar som Swedavia är blinda och ser inte vad som behöver ändras.
  3. Erik: Om problemet ligger på bemanningen i säkerhetskontrollen så lär ju incheckning hemifrån göra föga nytta. Var det det enda tipset man kunde komma med? Som inte ens gör någon skillnad.
  4. International Airline Support Ltd: International Airline Support Ltd: Arlanda ÄR västvärldens sämsta flygplats. Riv hela det ologiska ”plockepinnet” och bygg helt nytt. Helst 3 mil närmre stan. Även landningsbanorna är fel. Det räcker med 2 stycken parallella banor som kan matas logiskt. Som på många av världens riktiga flygplatser, som dessutom hanterar dubbel så stor trafik som ARN. Hur orkar alla Stockholmare leva med detta systemfel?? Så många bortkastade timmar och så stor irritation?
  5. Sally: Förstår inte varför swedavia ber att kunder ska komma 2 tim före avgång för inrikesflyg & 3 timmar före avg för utrikesflyg när alla står i samma långa säkerhetskö? Minst 3 timmar borde gälla rätt över. Det är fruktansvärt att det nu är långa köer pga brist på säkerhetspersonal efter två år av köer pga dokumentkontroller för pandemin. Nedbrytande och pressande för alla - passagerare och personal.
  6. Anders: Det är väl ingen överraskning att det är mycket folk som är ute och reser ?? Och alla har väl bokat sina biljetter innan de kommer till flygplatsen, så det borde inte vara raketforskning att anpassa bemanningen i säkerhetskontrollen efter antalet resande. Anställ egen personal om inte de kontrakterade bemanningsföretagen klarar att leverera personal
  7. Urban: Gnälla är svenskens favoritsysselsättning. Konstruktiva lösningar är bristen. Om nu få vill arbeta i säkerhetskontrollen så erbjud gratis flygbusskort + högre löner. Alla ni företagare som reser via ARN borde inse att marknadskrafterna får ta över.
  8. Erik: @Urban. Det är väldigt få av de anställda på Arlanda som använder allmänna kommunikationsmedel för att ta sig till/från sin arbetstplats. Just pga det inte går några den tiden då de ska vara på plats. Så ett gratis flygbusskort gör knappast någon nytta. Men högre lön är alltid lösningen på allt enligt vissa, det är ju konstruktivt.
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024