Annons:

Skavsta skyldig staten miljoner i coronastöd – lovar betala tillbaka

Skavsta flygplats är det företag i Sörmland som har mest skulder till staten efter att man under coronapandemin fått vänta med att betala skatt. Totalt handlar det om närmare 23 miljoner kronor som nu måste betalas tillbaka, rapporterar SVT som har drygt 5 miljarder i statligt stöd varje år.

Det är kreditupplysningsföretaget Syna som sammanställt en lista över de företag i varje län som beviljades så kallat tillfälligt anstånd av staten under pandemin. Därmed fick de vänta med att betala in skatter och sociala avgifter.

Stockholm Skavsta flygplats AB toppar listan över de många företag i länet som fick möjlighet till undantaget och som visar hur mycket pengar som nu ska betalas in.

Henrik Morén, ekonomichef på Arlandastad Group som äger Skavsta flygplats, förklarar företagets syn på saken i ett mejlsvar till SVT Nyheter Sörmland.

– Vi arbetar löpande med Stockholm Skavsta Airports intäkter och kostnader, helt enligt plan. Ansökan till Skatteverket för uppskov på skatteinbetalningar är ett led i vår löpande hantering av bolagets ekonomi och i linje med vad många andra bolag valt att använda sig av, skriver han.

Enligt Syna är det totalt drygt 418 miljoner kronor som ska betalas tillbaka av de sammanlagt 356 aktiebolag som fortsatt har anstånd.

– Vi ska givetvis betala tillbaka pengarna, skriver Henrik Morén.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024