Annons:

Hotellplaner vid Höga kusten

Norrfällsvikens camping har stora planer för utveckling vid Höga kusten. Kommunen har gett klartecken för Sjöbodshotell och nu ska detaljplanerna formas. Text: Janne Sundling

Andreas Edlund driver Norrfällsvikens camping och har stora planer för Norrfällsviken.

– Under högsäsongen saknas det ganska mycket boenden i Höga kusten, säger han. Norrfällsviken camping, stugby och marina planerar att expandera sin verksamhet i form av hotell och båtbryggor i Norrfällsviken.

– Det här blir boenden med högre standard. Ett form av hotellboende vid vattnet. Vi har i dag fem hotellrum och planen är att till en början bygga tolv stycken till, säger Andreas Edlund till Allehanda.

I anslutning till gästbryggan planerar Andreas Edlund att skapa ett sjöbodshotell vid vattnet.

– En del vill ha hög standard, en del vill ha lite billigare stugor, en del kommer med husvagn och andra med båt. Vi ska kunna ta emot gäster som har olika önskemål.

Totalt registrerades 1 375 032 hotellnätter i Sundsvall och Höga kusten under 2022, enligt siffror från Tillväxtverket och SCB. Andreas Edlund ser satsningen som ett sätt att möta det ökade besökstrycket.

– Det här gynnar även andra företagare. Besöksnäringen hjälper hela området och det här blir ett stort uppsving i hela närområdet. Det behövs mycket boenden i Höga kusten, säger han.

Kommentarer är stängda.

Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024