Annons:

Annons:

Krögare om nya reglerna: Det gör enorm skillnad – men svårt hitta personal

De slopade restriktionerna kan ge ett lyft för restaurangerna, rapporterar SvD Näringsliv. Krogarna Tak och Stockholm under Stjärnorna räknar med att öka försäljningen av mat och alkohol med 30 procent, säger vd Henrik Jakobsen. – Det här gör en enorm skillnad för oss och det är väldigt efterlängtat, säger han till tidningen.

Från och med i dag slopades begränsningarna för exempelvis antalet bordsgäster på uteserveringar och för öppettiderna.

Samtidigt som Sverige lättar på restriktionerna larmar hotell- och restaurangbranschen om personalbrist, rapporterar SvD.

Och de som väl söker jobben håller inte nivån, menar Linnéa Andreasson, som jobbar med rekrytering på en restaurang i Stockholm.

– Och nu när det är så högt tryck skulle det inte vara rättvist att anställa en oerfaren, varken mot den personen, restaurangen eller gästen, säger hon till tidningen.

Tea Malmegård, delägare på restaurangen DoMa, säger det var enkelt att få tag på personal innan pandemin men nu ”skriker alla på samma gång”.

2 kommentarer

  1. Erik: Så då fick man något annat att klaga över. Hoppa ner från era höga hästar då, och satsa på de personer som faktiskt visar sitt intresse. Annars tycker jag ni ska sluta klaga på att ni inte hittar personal. Det är inte rymdforskning att arbeta på restaurang, men ni får det att låta som om alla som jobbar över en säsong behöver vara handplockade, helst tidigare 20års erfarenhet från Nobelmiddagen eller. Spara pengar genom att göra er av med rekryterare istället. Som sagt, restaurang..inte rymden
  2. Martin Bar Bra: Håller med Erik faktiskt. Det klagas att man inte hittar personal, men samtidigt är man så petig att de som faktiskt vill, ratas. Då får man ju också finna sig i situationen. Hur många Restauranganställda går inte på a-kassa just nu liksom, måste ju finnas hur många som helst som, SKA ta jobb.
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.