Annons:

Destinationsbolaget Visit Hemavan Tärnaby AB avvecklar – för låg betalningsvilja

Jesper Nilsson Anders Persson, ordförande i Visit Hemavan Tärnaby AB meddelande under torsdagskvällen att destinationsbolaget fattat beslut om att avveckla verksamheten. Framtiden ser mörk ut för destinationsbolaget Visit Hemavan Tärnaby AB, som vid torsdagens bolagsstämma fattade beslut om att avveckla verksamheten, skriver VK.

– Det avtal och projekt som vi driver just nu kommer vi inte säga upp. Men vi kommer inte att söka nya projekt eller nya avtalsformer. När de avtalen löper ut så kommer vi inte att fortsätta med dem, säger Anders Persson, ordförande i Visit Hemavan Tärnaby till VK.
Majoriteten av aktieägarna som närvarade vid bolagsstämman ansåg att betalningsviljan inte varit tillräcklig från de företag som är verksamma i destinationen.
– För att sådant här ska lyckas behöver alla företag som är verksamma i en destination vara med och skapa gemensamma resurser, säger Anders Persson.
– Vi ser inte att den betalningsviljan skulle bli högre och framför allt inte nu under covid-19, med de svåra förutsättningar som finns att driva företag, fortsätter han.
Visit Hemavan Tärnaby AB har under åtta års drivit samverkan mellan ortens olika företag och aktörer, för att skapa ett attraktivt varumärke som representerar orten.
– Det här har betytt väldigt mycket för Hemavan Tärnaby. Det har varit ett bolag som har kunnat söka olika utvecklingsprojekt från offentliga medel och EU-medel, som genererat att vi kunnat utföra utveckling i orten som vi annars inte haft råd med. De pengarna kommer vara svåra att få hit nu, säger Anders Persson.
Anders Persson uttrycker att det är beklagansvärt, men är förhoppningsfull att någon annan aktör i orten ska kunna ta över stafettpinnen.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024