Annons:

Nya hotellsiffror: Svagt affärsresande och storstäderna fortsätter tappa

Hösten har kommit och med den kommer normalt affärsresande och större möten – men inte i år. - Precis som före sommaren ser vi att affärssegmentet, möten och evenemang samt det internationella resandet går sämre än det individuella privatresandet. Beläggningen för landet som helhet ligger bara på lite drygt det dubbla mot föregående år – ca 38 procent mot nästan 72 procent året innan, skriver Johan Johander på Benchmarking Alliance i ett pressmeddelande.

De stora marknaderna fortsätter att ha den sämsta utvecklingen av alla marknader. Stockholm (inklusive Arlanda och Sigtuna), Göteborg och Malmö var även i september de marknader som hade sämst utveckling år mot år.

– De stora marknaderna går markant sämre än alla andra marknader och drar ner riksgenomsnittet. Men det är ingen marknad som kan sägas gå bra. Även de marknader som har tappat minst upplever en nedgång på 5-10 procent vilket i ett normalläge är en stor nedgång. Utöver nedgången i beläggning pressas hotellen av att det är press på priserna nedåt. Intäkten per tillgängligt rum (RevPAR) gick ner nästan 60 procent i september för riket som helhet, skriver Johan Johander på Benchmarking Alliance i ett pressmeddelande.

 

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024