Annons:

Inget tydligt besked om Bromma flygplats

Inrikesflyget har tappat stort under coronapandemin och nu bedömer Swedavia att det inte är marknadsmässigt hållbart att fortsätta driva Bromma flygplats som kan komma att läggas ner i förtid. Men infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) vill inte ge något besked om flygplatsens framtid i SVT:s Agenda.

Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) är tydligt med att flyget behöver ställa om, men det kommer inte att fasas ut säger han SVT:s Agenda.

– Vi är ett avlångt land och behöver möjlighet till snabba förbindelser och vi behöver flyg för exportindustrin. Men flyget måste ställa om. Det är därför vi gör ganska stora satsningar på biobränsle. Flyget är viktigt för Sverige.

Han säger till SVT att han vill inte svara på om Bromma kan komma att läggas ner i förtid.

– Utgångspunkten är att Swedavias analys som säger att Bromma inte är marknadsmässigt hållbart, vi får analysera och se vilka konskevenserna kan bli. Vi är mitt inne i en pandemi där allt flyg ligger nere och då måste vi ta oss tid att se vilken volym vi kommer ha framöver. Det viktiga ur transportpolitisk synvinkel är att vi har bra förbindelser ute i landet. Det viktiga är inte om det är Bromma eller Arlanda man landar på, utan att inrikesflyget fungerar väl.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024