Annons:

Köpenhamn blir värdstad för Eurovision Song Contest 2014

Flera danska städer har kämpat för att bli värd åt Eurovision Song Contest 2014, men nu står det klart att huvudstaden vann kampen.

Städerna Herning och Horsens drog det kortaste strået även om det såg ljust ut för dem när Köpenhamns stora arena Parken drog sig ur kampen om att bli värdstad för sångtävlingen. ESC kommer istället att hållas på B&W Hallerne på Refshaleøen i Köpenhamn.

B&W Hallerne är ett gammalt varv som nu kommer att genomgå en smärre renovering för att förberedas för att stå värd för den enorma tv-sända tävlingen. Valet godkändes av European Broadcasting Union och av tävlingens styrelse, samt representanter för de deltagande programföretagen.

– Vi ser fram emot att välkomna Europa till Köpenhamn, som är full av kulturell mångfald, har en utmärkt infrastruktur och en mängd olika hotell. På den valda platsen har vi möjlighet att förverkliga våra kreativa ambitioner. Hela området kring B&W Hallerne kommer omvandlas till Eurovision Island, där deltagare, press och fans kommer att samlas,  säger Pernille Gaardbo , exekutiv producent för tävlingen på Host Broadcaster DR.

– Köpenhamn är en av Europas populäraste turistmål och har vad som krävs för att vara värd för ett evenemang av denna storlek , säger Jon Ola Sand , Executive Supervisor av Eurovision Song Contest på uppdrag av EBU/Eurovision.

Köpenhamn har varit värd för Eurovision Song Contest två gånger tidigare – 1964 och 2001. Den danska huvudstaden var också värd för tävlingens 50-årsjubileum 2005.

– Den valda platsen är ett djärvt, kreativt val, och vi är övertygade om att det goda samarbetet mellan DR och Köpenhamns kommun kommer att resultera i tre shower som Europa kommer att minnas länge, säger Jon Ola Sand.

Herning på Jylland var länge en tippad kandidat eftersom de har en ny och modern arena, Jyske Bank Boxen och den danska finalen 2013 hölls där. Problemet med Herning har troligen varit brist på hotellkapacitet och infrastruktur.

 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024