Annons:

”Ögonkontakt är viktigt i vår bransch”

Mats Lennartson är ny chef på Funäsfjällen. Här svarar han på Travel News ny-på-jobbet-enkät.

Grattis till nya jobbet. Varför du tror du att de valde dig?

– Jag har förmågan att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv med riktning in i framtiden. Kombinerar det digital kunskap och erfarenhet från både Åre och Idre Fjäll är troligen en av anledningarna till att de valde mig.

Vad gör dig till en bra chef?

 Jag vill skapa engagemang där lagkamraterna får ett stort ansvar. Det finns inslag lyhördhet och orädsla också.

Vad är det första du ser när du kommer in på ett hotell?

 Människorna, både personal och gäster. Ser personalen mig ser de troligen alla andra gäster. Möte med ögonkontakt är viktigt i vår bransch.

Vad skulle få dig att byta arbetsgivare?

Jag attraheras av värderingsstyrda organisationer med stor entreprenörsanda.

Varför ska man åka till din destination?

Det genuina. Funäsfjällen är fjällen på riktigt, det var här fjällturismen en gång startade.

Faktaruta

Namn: Mats Lennartson

Titel: Tilträdande destinationschef och VD för Funäsfjällen

Familj: Tre barn och Kristina

Ålder: Född 1968

Bor: Snart Funäsfjällen

Senaste resa:  Semester just nu. Kan dock inte sluta jobba – är just nu i Saalbach och smygkikar på Alpernas mest besökta cyklingsområde.

Favoritdestination bortom mitt eget: Ett berg med några vänner, det räcker gott.

Detta vet vi inte om dig: Tidigare överste i Djungelpatrullen – mitt första sommarjobb på Fantomenland i Parkens Zoo i Eskilstuna.

 

Destination Funäsfjällen marknadsför hela Funäsfjällen, bedriver utvecklingsprojekt, turistbyråverksamhet, försäljning av besöksnäringsprodukter, och skapar förutsättningar för ökad tillväxt av de 180 medlemsföretagen, enligt ett pressmeddelande.

Ny destinationschef i Funäsfjällen, samt VD för Destination Funäsfjällen AB blir Mats Lennartson. Mats kommer från en tjänst som affärsutvecklare och marknads- och försäljningsdirektör på Idre Fjäll. Innan dess har han bland annat varit kommunikationschef på Destination Fjällen/Visit Åre och kommunikationsrådgivare inom besöksnäringen med flera destinationer som uppdragsgivare.

– Jag har jobbat med destinationsmarknadsföring en stor del av mitt verksamma liv. Att få förmånen att fortsätta utveckla Funäsfjällen som destination är en dröm som går i uppfyllelse, säger han. Funäsfjällen har allt som den moderna fjällturisten söker och detta året runt.

Destination Funäsdalens styrelseordförande, är glad över rekryteringen.

– Med Mats Lennartson får vi en VD och destinationschef som har förmågan att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv, säger han. Det ökar ytterligare våra förutsättningar att ligga i framkant av destinationsutvecklingen så att vi även framöver når morgondagens internationella och nationella fjällturister.

Kommentarer är stängda.