Annons:

Sverige hånas för Twitter-kampanj

Sverige hånas i amerikansk media efter att veckans twittrare skrivit om judar och penisar. New York Times utfärdar skämsvarning och komikern Stephen Colbert kör en egen kampanj för att få ta över Sveriges officiella konto.

Sveriges officiella Twitter-konto @sweden har skapat stora rubriker i USA. Varje vecka får en ny svensk föra landets talan och veckans twittrare skrev flera inlägg om judar och deras penisar, nazister och hur hon antar att judendom är en religion. En reporter från New York Times reagerade genom att fråga om Sveriges konto var hackat, men det var vår officiella representant som satt vid skrivbordet, skriver Aftonbladet.

”Vad är grejen med judar. Du kan inte ens se om personen är jude, såvida du inte ser deras penisar, och även om du gör det, kan du inte vara säker!?” skriver Sveriges representant på Twitter och fortsätter med kommentarer om att nazister tvingade judar att sy fast en stjärna på sina jackor och att hon antar att judendom är en religion.

Redan några dagar före de här kontroversiella inläggen hade New York Times kommenterat den svenska kampanjen med att det är stor risk att skämmas när man läser vad som skrivs av @sweden.

Komikern Stephen Colbert har nu i sitt tv-program och bland sina tre miljoner följare på Twitter startat en kampanj för att förmå Visit Sweden och Svenska Institutet att låta honom ta över kontot i en vecka. Han lovar att han vet ”vad grejen med judar är”.

Visit Sweden och Svenska Institutet har inga planer på att reglera vad som skrivs på Sveriges officiella konto.

– Det här är ett sätt att visa upp Sverige på ett mer äkta sätt. Folk har blivit förolämpade och det är inte positivt. Vi försöker se projektet som helhet och går inte in och ser enskilt tweet. Det här visar att vi har transparens och vågar göra detta. Vi har inte lagt locket på och börjat censurera. Vi bedömer att hon inte har brutit mot några regler, säger Maria Ziv på Svenska institutet.

Andra inlägg från @sweden
”Jag började en trend där svenskar överallt viker sina bröst. Vissa svenskar kunde inte det (kanske de flesta av dem). De blev mycket ledsna”.
”Jag har inte råd att bli homofobi. Kanske en eller båda av mina barn är homosexuella. Jag menar, det är möjligt. Jag skulle inte bli förvånad”.
”Jag antar att jag dricker mycket kaffe, lyser upp mitt ansikte med min labtop och umgås med vänner. Åh och, du vet, onani”.
”I Sverige är mycket vanligt att ha döda renar bredvid brödet i mataffären”.
”Ibland ser jag bara på mina barn och tänker på när de hade min vagina runt halsen”.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024