Annons:

”Petter-effekt” lyfter Ving

Medan charterbolagen ser en minskning av inbokade julresor är Ving uppe på samma nivåer som i fjol. Förra veckan var det en ökning med 30 procent jämfört med samma period förra året, skriver Dagens Industri. – Vi har märkt av en Petter-effekt, säger Charlotte Hallencreutz, informatör på Ving, till DI.

I mitten av november meddelade konkursdrabbade Ving att hotellentreprenören Petter Stordalen tillsammans med finansmannen Harald Mix och TDR Capital kapital går in som ägare i bolaget.

I förra veckan, när snön föll över stora delar av landet, såldes 30 procent fler vinter- och sommarresor jämfört med samma vecka i fjol. Men fortsatt finns lite resor kvar för den som vill fira julen utomlands, främst till Kanarieöarna och Thailand, skriver Ving i ett pressmeddelande.

Topp 5: Hit reser flest över jul- och nyår med Ving (avreseperiod 20/12, 2019-1/1 2020)

  1. Gran Canaria
  2. Teneriffa
  3. Thailand
  4. Kap Verde
  5. Gambia

Ving säljer även paketresor med reguljärflyg och i jul är det resmål i Indiska Oceanen som lockar med Maldiverna och Mauritius i topp. Även storstäder som London och Paris är populära samt mer prisvärda städer som Prag och Budapest.

 

2 kommentarer

  1. Subscriber User: 30% lät lite mer tanke på att Black Friday var en vecka tidigare förra året. Gissar att de andra aktörerna på marknaden, som faktiskt hade bra erbjudanden den dagen, ser en betydligt större ökning.
  2. Nisse: Är ni fullständigt, totalt naiva som går på denna PR svada? Räkna antalet flygplan för i hel..... Statistik kan användas till det mesta om man bara skriver det de säger... de flyger ju runt med tomflyg mellan de nordiska flygplatser för att hålla ihop det hela.... Sunclass AIRLESS....