Annons:

Lägg ned SAS!

Att SAS är i kris kan inte ha undgått någon. Nu kommer det ena kreativa förslaget efter det andra. Längst har vice talman Anders Björck(m) gått. Lägg ner SAS! röt han i en debattartikel till SAS-företrädarnas stora förtret. Med blandningen av privat och statligt ägande, tre länders lagstiftning och 50 års monopoltänkande i ryggen kan SAS aldrig bli ett konkurrenskraftigt bolag, menade han.

Samtidigt börjar regeringarna i Danmark och Norge prata om att sälja ut sina innehav. Men till detta ställer näringsminister Rosengren sig kallsinnig och en privatisering lär låta vänta på sig.
En av anledningarna är SAS-aktiens nuvarande låga kurs. SAS börsvärde i mitten av januari var 12,4 miljarder. Koncern-chef Jörgen Lindegaard tycker att aktien är undervärderad. Bara flygplansflottan är värd långt mer än hela SAS. Han funderar på att sälja ut delar av tillgångarna för att lyfta fram värdena i bolaget och eventuellt börsnotera hotellrörelsen.
Vid samma värdering som Scandic fick vid försäljningen till Hilton skulle SAS hotellverksamhet vara värd 6 miljarder kronor.
Lindegaard lär vara väl medveten om att kursen inte vänder uppåt förrän problemen i flygverksamheten är lösta.
Men faktum är att analytikerkåren inte helt vänder SAS-aktien ryggen. Flera har på senare tid haft köprekommendation på aktien.
Karin Starkman Ahlstedt
redaktör

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024