Annons:

Icelandair lockar med Island

Trots neddragningar satsar Icelandair i Sverige.- Vi har konsoliderat oss och har en fungerande organisation, säger Kalle Byström, försäljningschef i Sverige.

För drygt ett år sedan drog Icelandair in ett tiotal tjänster i Stockholm. Numera arbetar tre personer på det svenska kontoret, alla jobbar med försäljning medan administration och ekonomi sköts från Köpenhamn.
– Vi ser Skandinavien som en marknad. Sju personer i Köpenhamn, varav två svenska bokare, servar i första hand Sverigemarknaden, säger Kalle Byström.
Icelandair, som grundades 1937, kämpar vid sidan av de stora europeiska bolagen. Därför är samarbeten med destinationer i USA och den egna incomingverksamheten på Island mycket viktig. Förra året flög Icelandair 1,4 miljoner passagerare.
Halvårsresultatet i år visar positiva siffror, koncernvinsten före skatt ökade med 153 miljoner svenska kronor.
– Huvuddelen av våra passagerare flyger i ekonomiklass och hörnstenen i vår svenska verksamhet är att sälja Island som destination. Alla våra flyglinjer, även de till USA, går via Reykjavik och andelen stop over är hög, säger Kalle Byström.
Den moderna flygplansflottan består enbart av Boeing 757, ett långmedeldistansplan som lämpar sig att flyga till flera städer i USA, som Boston, Washington, New York efter mellanlandning och tankning på Island.
Rykten säger dock att codeshareavtalet med SAS missgynnat islänningarna. Att SAS exempelvis övertagit de flesta passagerarna på Stockholm-Washington. Det vill inte Kalle Byström hålla med om.
– Visserligen flög inte SAS på Washington när avtalet skrevs, men det är för tidigt att utvärdera samarbetet. Vårt samarbete med SAS i Skandinavien, Tyskland och på Bryssel är mycket viktig.
ULF WALLIN

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024