Annons:

Ökat priskrig inrikes

SAS beslut att lämna sju olika inrikeslinjer i slutet av oktober har framkallat ett priskrig bland övriga aktörer. Lågkostnadsbolaget Goodjet sänkte i två omgångar biljettpriset redan före flygpremiären den 25 oktober. Lockpriset för inrikesbiljetter enkel resa mellan Stockholm-Göteborg och Malmö är numera 199 kronor.

För möjligheten till ombokning kräver dock Goodjet 999 kronor för sina enkelbiljetter.
Malmö Aviation, stationerat på Bromma, har därmed utsatts för tuff konkurrens av Goodjet som använder Arlanda till de båda flygbolagens gemensamma inrikesdestinationer Malmö och Göteborg.
Som svar på Goodjets första prissänkning (299 kronor) lanserade Malmö Aviation ”Snål-skjutsen” från Skåne och Västkusten. För enkelbiljettpriset 290 kronor erbjuds ett visst antal biljetter från Malmö 06.00 på morgonen och 06.10 från Göteborg. De som vill återvända hem med snålskjuts kan ta 21.30 flyget från Bromma till Göteborg och en kvart senare till Malmö. Biljetter till snålskjutens kan endast bokas via internet. En tredje
inrikesaktör är Nordic Airlink som den 21 oktober utökade med linjen Skellefteå-Arlanda. Nordic Airlink har ännu inte presenterat något extremt lågpris, men stoltserar numera med Linjeflygs gamla prefix, LF, på flygningar och biljetter.
ULF WALLIN

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024