Annons:

Malmö Aviation satsar på utrikeslinjer

Malmö Aviation satsar sig ur flygkrisen. I stället för att ställa två plan på marken och säga upp personal öppnar bolaget utrikestrafik till Bryssel från Bromma och Landvetter i samarbete med belgiska lågprisbolaget Virgin Express.

I Stockholm förs kampen om affärsresenärerna mot SAS och SN Brussels Arlandatrafik. Malmö Aviations lockbete är ett nytt priskoncept, Midprice, med enkelresor från 1000 kronor exklusive skatt, tillägg för mat ombord, men där man samtidigt erbjuder klippkort, årskort och bonusprogram.
– Att vara affärsresenär innebär numera inte att man åker på en dyr affärsresebiljett. Våra flygningar håller affärsklass, men du får betala extra för den servicen vilket ger en mycket lägre totalkostnad, säger Ulf Axelsson, vd för Malmö Aviation.
Inom codesharesamarbetet flyger Malmö Aviation de två svenska Bryssellinjerna, medan Virgin Express trafikerar Köpenhamn – Bryssel.
– Styrkan är att Virgin Express är det största flygbolaget på Bryssels flygplats och sköter marknadsföring och försäljning på belgiska marknaden.
Malmö Aviation överväger också nya utrikeslinjer till Italien och Frankrike, i första hand från Göteborg. Däremot lades Kristianstadslinjen ned i slutet på mars efter endast ett halvår. Med endast 25%-ig beläggning blödde linjen. Konkurrenten Skyways drog stor nytta av att de fick överta SAS årskorts- och klippkortsresenärer på linjen.
– Förutom Bryssel och Kristianstad har vi infört Umeålinjen och Snålskjutskonceptet sedan i fjol. Och satsar du mycket får du acceptera att någon satsning inte går hem, säger Ulf Axelsson.
katarina eriksson

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024