Annons:

Skyways återvänder till Norrland

Skyways gör comeback i Norrland. Flygbolaget har fått uppdraget att trafikera fyra statligt upphandlade linjer i inre Norrland, sedan den tidigare operatören DAT hoppat efter nedgörande kritik från Lapplandskommunerna.

För Skyways är det en revansch. När Rikstrafiken förra året gjorde sin första upphandling av Norrlandslinjerna vägrade Skyways delta på grund av den korta upphandlingstiden.
– Men vi tyckte det var tråkigt att tappa dessa linjer. Och med tanke på allt trassel som varit har väl Skyways aldrig varit så populärt i Norrland som då, säger Sören Roos, marknadschef på Skyways, med ett leende.
Skyways övertar linjerna Stockholm – Arvidsjaur, Lycksele, Storuman och Vilhelmina från midsommar och nio månader framåt. För detta får bolaget 41 miljoner i statligt stöd. Swedline ( f d Värmlandsflyg) tar hand om Gällivare- och Hemavanlinjerna för 47,5 miljoner.
Det innebär en ökad nota för staten. DAT begärde endast 36,5 miljoner för att driva de sex linjerna under ett år.
Skyways har nyligen lanserat ett lågpriskoncept, Klickpriser, på samtliga inrikeslinjer. På de flesta fighter erbjuds 5-10 platser, som bokas via nätet, för enkelresepriset 350-450 kronor. Men om lågprissatsningen ska omfatta de nya Norrlandslinjerna vet Skyways inte i dag.
– Vi vill, frågan är om vi får. Vi har ställt frågan till Rikstrafiken, men har ännu inte fått svar, säger Sören Roos.
KATARINA ERIKSSON

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024