Annons:

Stordalen och Ritter byter chefer med varandra

Martin Creydts övergång från Choice till Rezidor SAS i Norge blev ett långdraget drama med oväntat slut.

Choice koncernchef Petter Stordalen vägrade länge hårdnackat att frige sin tidigare chef. Ända till det blev känt att konkurrentens ekonomichef Paul Brodahl går i motsatt riktning och blir ny koncernekonomidirektör på Choice Scandinavia.
I sista akten kom Stordalen överens med Rezidors koncernchef Kurt Ritter om att de båda cheferna släpps med omedelbar verkan.
– Det känns skönt att det är över. Det komiska är att min tillförordnade blev en räddande ängel. Nu fortsätter kriget med mer traditionella åtgärder mellan ärkekonkurrenterna i Norge, säger Martin Creydt, ny chef för RezidorSAS i Norge .
Bakgrunden till att Choice koncernchef Petter Stordalen vägrade släppa sin Sverigechef innan den sex månader långa uppsägningstiden var till ända var, åtminstone officiellt, att Creydt skulle avsluta ett antal projekt och att en efterträdare skulle utses innan han kunde sluta.
Ändå hade Creydt varken kvar några mandat som chef eller ens ett kontor att sitta på.
– Mitt företagsbyte var extra känsligt i Norge eftersom Rezidor är en av Choice största konkurrenter i Norge och det är dessutom Stordalens hemmamarknad, säger Creydt.
För Rezidor i Norge var karantänen bekymmersam eftersom Creydts företrädare Erik Normann redan avskedats på grund av den dåliga ekonomiska utvecklingen i Norge. Totalt sett gjorde Rezidor SAS en rörelseförlust före skatt för de första nio månaderna på 172 miljoner.
– Om situationen i Sverige varit tuff, har det varit ännu värre i Norge, säger Kurt Ritter, koncernchef för Rezidor SAS.
Att gå från Choice-chef till ansvarig för Rezidor i Norge innebär omvända roller för Creydt.
På ett par år har han varit med om att fördubbla antalet hotell från 24 till 48. På Rezidor handlar det främst om kostnadsjakt och organisationsförbättringar.
– Det är en tilltufsad organisation där både landschefen och ekonomidirektören slutat. Nu har jag lite att ta tag i och jag älskar det. På Choice blev arbetet allt mer inriktat på förvaltning och det kväver mig, säger en lättad Creydt.
Karin Starkman Ahlstedt

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024