Annons:

Stansteds flygplats byggs ut

Den brittiska regeringen ger klartecken till utbyggnad av Stansteds flygplats utanför London samt en tredje landingsbana på Heathrow.

Stansted har expanderat kraftigt som bas för brittiskt lågprisflyg, framför allt Ryanair. Genom en ny start- och landningsbana mer än fördubblas kapaciteten till 46 miljoner passagerare per år
Banan kan stå klar år 2011-12, men förutsätter att flygplatshållaren British Airport Authorities,BAA, erhåller bygglov. Miljöorganisationer har redan protesterat kraftigt mot utbyggnadsplanerna.
Regeringen ger även sitt stöd till en tredje landningsbana på Heathrow som kan stå klar år 2015 – 2020 under villkor att flygplatsen uppfyller strikta miljökrav. Ett exempel är att flygplatsoperatören ges möjlighet att kräva högre landingsavgifter för flygplan som släpper ut högre halter av föroreningar.
Alistair Darling, Transport Secretary i Tony Blairs regering, förespråkar också möjligheten att låta flygplatserna bidra till finansieringen av förbättrade tåg- och vägförbindelser till flygplatserna.
Ryanair välkomnar regeringens ställningstagande, även om flygbolaget varnar för att priserna kan komma att öka eftersom start- och landingsavgifterna kan höjas.
British Airways vd Rod Eddingtons kommentar till klartecknet för Heathrowutbyggnaden var enligt webbsajten ATWOnline:
– För första gången har vi fått effektivt framåtsyftande riktlinjer för flyget som erkänner Heathrows nyckelroll som Storbritanniens främsta gateway-flygplats.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024