Annons:

Nordic Airlink skär ner linjer

Den tuffa flygkonkurrensen tvingar Nordic Airlink att teckna samarbetsavtal med sina konkurrenter. På så sätt möter bolaget den tuffa prispressen på två av bolagets linjer.

I mars gick Nordic ihop med nya Umeåflyg på sträckan Stockholm-Umeå, med gemensamma flighter. Från och med den 3 maj samarbetar Nordic Airlink även med norska lågkostnadsboalget Norwegian Air Shuttle (NAS). Bolagen delar i fortsättningen på flygningarna mellan Oslo och Stockholm.
Nordic tvingas på detta sätt stoppa ”blodflödet” på Stockholm-Oslolinjen. Den tuffa konkurrensen beräknas ha kostat både Nordic och SAS minst en halv miljon kronor om dagen.
Hösten 2003 inledde Nordic Airlink med åtta dagliga rundturer till Oslo (NAS flög två egna), men tvingades reducera till sex i våras. Nu erbjuder Nordic, tillsammans med NAS, resenärerna ”endast” fem gemensamma rundturer, varav två flygs av NAS, varje vardag. Flygningarna genomförs med egna priser och egna flygnummer på respektive hemsidor. En del av flygsätena blockas för Nordic, resten för NAS.
– Vår bedömning är att Nordic Airlink nu tvingas ta hänsyn till de ekonomiska realiteterna. Det är en anpassning till det antal turer som de troligen räknar med i framtiden, bedömer SAS Sverigechef Anders Ehrling.
Nordic Airlinks vd Mauno von Lüders säger att samarbetet med Norwegian ger bolaget bättre förutsättningar.
– Som ny aktör på Oslo-Stockholm försöker vi hitta den bästa lösningen, säger Maunu von Lüders
Norwegian kommer att uppgradera ombordservicen på sina avgångar med en meny av smörgåsar, snacks och drycker för att matcha Nordic Airlinks kundservice.
ULF WALLIN

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024