Annons:

Svensk hotelltrend på Mallorca

Ägarna bakom Kolmården satsar 50 miljoner på ett boutique-hotell på Mallorca. Hotelldirektören är också svensk: Pia Frodelius, tidigare marknads- och försäljningschef på nybyggda Clarion i Stockholm.

– Det var fantastiskt att få vara med och bygga upp Clarion. Och det känns lika spännande nu, säger hon.
Hotell Tres blir ett s k contemporary hotel med 41 rum i Palmas gamla stad, som de senaste åren genomgått en genomgripande upprustning.
Finansiärerna bakom Hotel Tres är Ture Stendahl, Joakim Odqvist och Anders Eslander, delägare inom Park & Resorts
(Kolmården, Gröna Lund och Skara Sommarland). Den totala investeringen uppgår till 50 miljoner.
– Det finns en växande marknad för mindre, personliga hotell med bra standard ute i Europa. Vi börjar med Mallorca eftersom Ture Stendahl bor där nere och fungerar som projektledare, men planen är att bygga fler hotell på andra europeiska destinationer, berättar Anders Eslander.
Hotell Tres är beläget i ett patricierpalats från 1500-talet i Gamla Stan i Mallorcas huvudstad Palma.
Det fyrstjärniga hotellet öppnar i juni och Pia Frodelius givetvis hoppas givetvis på svenska gäster, exempelvis de som reser på egen hand till Mallorca med Sterlings och Snowflakes lågprislinjer, även om hotellet inte skall bli ett utpräglat ”svenskhotell”.
– Vi ska vara ett internationellt hotell och vänder oss till individuella turister som söker något utöver det vanliga, spanska affärsresenärer och incentivegrupper. Vi har konferensmöjligheter upp till 10 personer, vilket passar ledningsgrupper inom företag.
Pia Frodelius har tidigare bott på Mallorca och återvänder med stor glädje.
– Med ett svenskt managementtänk hoppas jag bygga ett team av mina 20 anställda där alla jobbar och känner ansvar för att gästerna ska trivas.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024