Annons:

Lågprisflyg anklagas för annonsfusk

Flygets lågprisbolag fuskar med sina annons-priser. Det hävdar den danska konsument-ombudsmannen som i sommar kommer att införa nya regler för lockprisannonseringen.

Den danska undersökningen, där det annonserade priset jämfördes med vad som verkligen fanns att boka under de kommande sex månaderna, visade att inte en enda av de lägsta biljettpriserna gick att boka.
De flygbolag som undersöktes, med flygningar från Köpenhamn till olika europeiska orter, var Maersk, SAS, Snowflake, Ryanair, Easyjet och Sterling.
Skräckexemplet var SAS utlovade lockspris 2 380 kronor till Helsingfors för två vuxna, när det enda bokningsbara var 12 522 kronor.
Trots att Konsumentombudsmannen sökte alternativa resdagar och långt fram i tiden kunde inget av lockpriserna hittas hos något bolag.
– Vi propsade inte på att resa dagen efter utan vi letade och jämkade och försökte finna några lågprisbiljetter hos olika flygbolag, men resultatet blev alltid dyrare, säger Søren Dilling på Forbrukernes Hus till DN.
I Norge har striktare regler kring lockprisannonseringen redan införts.
I sommar ska även Danmark införa riktlinjer som innebär att annonserna tydligt måste klargöra hur många lockprisbiljetter som finns och vid vilka tidtabellturer de gäller.
Enligt DN har det svenska Konsumentverket inte uppmärksammat några liknande annonseringsproblem i Sverige.
Snowflake skriver i ett pressmeddelande att bolaget visst håller de priser som bolaget annonserar:
– De priser som det danska konsumentverket uppgivit till Malaga gäller inte Snowflakes egna flygningar, utan andra bolag inom SAS-koncernen, skriver Snowflakes chef Ludmilla Lindecrantz.
ULF WALLIN

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024