Annons:

SAS nekar till konkurrensbrott

SAS Braathens slår ifrån sig det norska konkurrensverkets anklagelser om att bolaget missbrukat sin dominerande ställning i Norge. Myndigheten hotar flygbolaget med mångmiljonböter, men nu hävdar SAS att missförstånd, felaktigheter och ohållbara slutsatser lett till uttalandena.

I december kritiserade Konkurransetilsynet SAS Braathens hårt för att ha dumpat sina priser på sträckan Oslo – Haugesund, för att slå ut konkurrenter som Coast air. Med hänvisning till konkurrenslagen hotade myndigheten med böter på upp till 20 miljoner norska kronor.
Men enligt SAS, som försvarar sig i en omfattande dokumentation, har priserna legat över Coast Airs och kapaciteten på sträckan reducerats. Priset och handlinssättet på sträckan skiljer sig inte från övriga sträckor, med eller utan konkurrens, uppger direktör Petter Jansen i ett pressmeddelande, enligt SvD. Bolaget förväntar sig nu att myndigheten drar tillbaka ärendet.
Konkurrensetilsynet, å sin sida, har uppgett att det ska utvärdera SAS Braathens svar noga innan fallet avgörs, skriver SvD.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024