Annons:

Ryanair kastar av funktionshindrade

Lågprisflygbolagets policy lyder högst fyra funktionshindrade per flygning. En grupp om nio helt eller delvis blinda kastades därför av ett Ryanairplan på Stanstead. De avkastade stämmer nu flygbolaget.

Ombord på flygplanet fanns redan tre andra funktionshindrade personer. Gruppen om nio blinda passagere hade enligt Ryanair vid bokningen inte uppgett att det handlade om blinda personer varför de kastades av. En företrädare för gruppen menar tvärtom att de fått klartecken från flygbolaget. Den avkastade gruppen delades upp och några fick tillbringa natten på flygplatsen.
Ryanairs policy är att högst fyra funktionshindrade passagerare får resa med varje flygning.
– Det är av säkerhetsskäl, så att personalen kan ta hand om de här passagerarna individuellt i händelse av en nödsituation, säger en talesman för Ryanair enligt DI.
– Det hade varit farligt att tillåta sammanlagt tolv funktionshindrade passagerare att resa med planet. Ryanairs främsta prioritet är alltid passagerarnas och besättningens säkerhet, meddelade Ryanair i ett uttalande, enligt Airwise.
De blinda passagerarna påpekade dock att de kan gå och hade med sig delvis seende eller helt seende ledare och kunde därför evakuera ett flygplan lika snabbt som någon annan om det skulle behövas. Gruppen stämmer nu Ryanair.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024