Annons:

SAS fyrfaldigar vinst och Ryanair ökar

SAS mer än fyrdubblar sin vinst och fortsätter att tro på ett lönsamt år. Även Ryanair redovisar goda resultat och passagerarantalet har ökat för såväl SAS, Ryanair som Fly Me.

SAS går bättre än väntat och gör en vinst efter skatt på 529 miljoner kronor för tredje kvartalet. Det innebär mer än en fyrdubbling jämfört med år 2004. Omsättningen steg med 7,4 procent till 16,6 miljarder kronor, vilket även det var mer än väntat. Under kvartalet hade flygbolaget 9,3 miljoner passagerare vilket innebär en ökning med 8,9 procent jämfört med samma period föregående år. Flygbolaget vidhåller att man kommer att gå med vinst det här året.
– Resultatet för kvartalet blev som förväntat positivt och stödjer den plan för lönsamhet som SAS-koncernen arbetar med. Den nya affärsmodellen på Europa har visat sig framgångsrik och kombinerat med fortsatt sänkta enhetskostnader stärker vi koncernens position, kommenterar vd Jörgen Lindegaard.
Ryanair redovisar samtidigt ett nettoresultat på 172,5 miljoner euro för räkenskapsårets andra kvartal. Det är en ökning på 24,4 miljoner euro jämfört med förra året. Försäljningen steg med 32 procent till 542 miljoner euro. Under det senaste halvåret har passagerarantalet ökat med 29 procent till 18 miljoner passagerare. Lågprisflygbolaget fortsätter att ha en försiktig syn på resten av året.
Fly Mes passagerarantal har också stigit. Under oktober månad ökade passagerartrafiken med 23,3 procent jämfört med samma månad i fjol, enligt DI.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024