Annons:

Ryanair backar angående blinda passagerare

Ryanair fick högljudd kritik efter att man kastat av synskadade passagerare på grund av en säkerhetspolicy. Nu ångrar sig flygbolaget och ändrar sin policy.

Flygbolaget Ryanair kastade tidigare i höst av nio synskadade passagerare från en flygning. Man hänvisade till en säkerhetspolicy om att inte tillåta fler än fyra synskadade personer per flygning eftersom personalen inte skulle hinna ta hand om alla vid en nödsituation. De nio som blev utkörda hade inte, såsom flygbolaget krävde, i förväg meddelat att de var synskadade och blev därför utkörda från planet.
Kritiken mot såväl beslutet som policyn var hård. De utkörda passagerarna hade ledsagare med sig och menade att man därmed inte innebar en ökad säkerhetsrisk – vid en eventuell nödlandning hade de assistans av sina ledsagare.
Ryanair bemötte kritiken med att vägra ändra sin policy. Men nu backar flygbolaget. En synskadad person som har sällskap av en seende person kommer i fortsättningen inte behöva meddela flygbolaget om sitt handikapp. Dessa ska heller inte räknas in bland de fyra tillåtna synskadade personerna, skriver ATWOnline.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024