Annons:

Lindegaard till attack mot Macquarie

SAS-chefen Jörgen Lindegaard går till attack mot nya ägarna av Kastrup, kapitalfonden Macquarie. Det är för dyrt att trafikera Kastrup och fonden har dessutom bara vinstmål i sikte, tycker Lindegaard.

SAS tycker att man redan betalar dyrt för att få trafikera Kastrup. På grund av det höga pris som kapitalfonden Macquarie betalar befarar SAS-chefen Lindegaard att det ska bli ännu dyrare.
– Budet är så högt att Macquarie måste få en ännu högre avkastning på flygplatsens verksamhet än i dag, skriver Jörgen Lindegaard i Berlingske Tidende, enligt DI.
Samtidigt passar Lindegaard på att kritisera att en kapitalfond är flygplatsägare. Vinstmålet är det enda som är intressant för Macquarie, menar Lindegaard.
Flygplatsavgiften på Kastrup har höjts med 7,5 procent om året sedan 1998, medan biljettpriserna enligt Lindegaard blivit 20 procent billigare. Kastrup ska enligt Lindegaard ge högre avkastning än andra storflygplatser, med ett överskott på 39 procent. På tio år har det gett över sju miljarder svenska kronor. Pengar som Lindegaard hävdar inte återinvesteras för att utveckla flygplatsen.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024