Annons:

70 sägs upp på Landvetter

Flygplatsledningen på Landvetter vill effektivisera organisationen och planerar att avskeda 70 personer. Flygplatsen kommer redan före avskedningarna uppnå de besparingsmål man i dag har.

Ledningen på Landvetter flygplats har varslat om att 70 personer på flygplatsen kommer att sägas upp. Cirka 450 personer är i dag anställda på flygplatsen och flygplatschef Peder Grunditz har lagt varslet på grund av övertalighet och menar att det går att planera arbetsfördelningen bättre. Sammanlagt 74 årsarbeten ska bort, vilket även berör vikarier och timanställda.
Flygplatsen har redan ett besparingsmål på 23 miljoner årligen som Grunditz räknar med att man kommer att klara redan nästa år. De nya åtgärderna ger större besparingar än så, mellan 30 och 35 miljoner.
Facket motsäger sig flygplatsledningens planer.
– Ledningen ville först varsla cirka 110 anställda men vi har fått ned det till 70. Vi fortsätter förhandla kommande veckor och vi får då se vad det finns att hämta i pensioneringar och avtalspensioner innan vi kan säga hur många som blir av med jobbet, säger Göran Falk, Seko-ordförande vid Landvetter, enligt Göteborgs-Posten.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024