Annons:

SAS Braathens åtalas

SAS Braathens åtalas av den norska ekobrottsmyndigheten efter att man under lång tid haft tillgång till detaljinformation ur konkurrenten Norwegians bokningssystem. Braathens menar dock att informationen inte hade något kommersiellt värde.

Ekobrottsmyndigheten i Norge har åtalat SAS Braathens efter att ha upptäckt att flygbolaget har haft obehörig insyn i Norwegians datasystem. Bakgrunden är en anmälan från Norwegian den 1 juli i fjol, efter att Norwegian fått dokument från konkurrensverket som visade att SAS Braathens hade detaljinsyn i Norwegians bokningssystem.
Braathens ska ha haft insyn i Norwegians system under flera år och Norwegian menar att man kan ha förlorat upp till en halv miljard norska kronor till följd. Man kommer därför även driva ett civilt skadeståndsmål efter det nuvarande åtalet, skriver Hegnar.no enligt norska Travel news.
SAS Braathens menar att informationen inte hade något kommersiellt värde och att de personer som sett informationen inte uppfattat den som något speciellt, skriver N24.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024