Annons:

FlyMe protesterar mot statens upphandling

FlyMe tycker att systemet med statens upphandling fungerar dåligt. Trots att flygbolaget vunnit upphandlingar tidigare har man inte märkt någon ökad försäljning till staten. Därför valde flygbolaget att inte delta i upphandlingen i år.

De båda lågprisflygbolagen FlyMe och Sterling missade statens flygupphandling eftersom de lämnade in sina anbud för sent. FlyMe hävdar att detta gjordes med flit, som en protest mot systemet.
– Att man vinner dessa anbudstävlingar betyder nämligen nästan inte ett dugg, utan de statsanställda reser ändå enligt invanda mönster, oftast med statsbolaget där man ju också samlar bonuspoäng, säger Fredrik Skanselid till Flygtorget.
FlyMe vann upphandling under år 2004 och 2005, men kunde inte se någon ökad försäljning till staten. SAS som däremot vann upphandlingarna av 105 destinationer räknar med en ökad försäljning till staten med 25 procent. Likaså Finnair räknar med att försäljningen till staten ska öka med tio procent, enligt DI.
– Varför ska vi som bolag lägga ned tid, möda och pengar på att lämna in anbud när det inte finns någon som helst kontroll av att de statligt anställda verkligen väljer att flyga med den som vunnit anbudstävlingen? säger Skanselid.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024